НОВИНИ


"Възраждане" върви към "Разграждане": И жената на Николай Дренчен вън от партията

29 7721 09.02.2024
Мишел от Съпротивата /Facebook

След като по-рано днес "Възраждане" изключи трима депутати от парламентарната си група - Иво Русчев, Александър Арангелов и Николай Дренчев, жената на последният от изключените също се оказа вън от партията.


"Днес доверието на председателя на "Възраждане" Костадин Костадинов към мен беше свалено. Това пролича, след като ме изхвърли без обяснения от страницата на Възраждане – Ловеч, която създадох и администрирах през годините".



Това написа на личната си страница във Facebook Красимира Дренчева, съпруга на Николай Дренчев.

 

"Предполагам същото ще се случи и със страницата ми, където също има права. При това положение, за мен няма друг вариант освен да напусна партията, в чието създаване участвах", пише тя.

 

"Жалко, че понякога нечие его тежи повече от тези неща! Възраждане е плод на усилията на много хора. Има много достойни сред тях. Няма да кажа нищо срещу никого от организацията. Но достойни са и Александър Арангелов и Иво Русчев. Подкрепям, разбира се и съпруга си – почтен и принципен. Тежко е да загърбя 10-годишен труд, надеждата и вярата, които са ме водили през годините, но всичко се гради, а достойнство не мога да си позволя да загубя. Напускам партията с чиста съвест!", посочва тя.

 

Тримата депутати бяха изключени от групата, защото според лидера на партията Костадин Костадинов те са номинирали общинските съветници в София, които гласуваха различно от колегите си за председател и влязоха в разговорите за разпределение на комисии.



Вчера пък групата на партия "Възраждане" в Столичния общински съвет се разпадна след вота за председател на градския парламент.

За кандидатурата на кандидата на ПП-ДБ-СС Цветомир Петров гласуваха четирима съветници от "Възраждане" - Красимир Гълъбов, Венци Стойчев, Васил Драганов, Севделина Петрова. Това стана повод четиримата да бъдат изключени от групата в общинския съвет. За да формира група в Столичния общински съвет, една политическа формация трябва да разполага с поне петима членове. След изключването на четиримата съветници от "Възраждане", партията вече разполага с трима свои представители и на практика група няма.

 

В същото време драмите покрай "Възраждане" особено развеселиха демократичната общност.

 

Една от най-сполучливите шеги по случая бе публикувана от Facebook страницата "Мишел от Съпротивата".

 

"Възраждане вместо да се възраждат, вече се разграждат", посочват от хумористичната страница.

 

ФрогНюз


 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама