НОВИНИ


ISW: Интервюто на Путин - предвидимо, с цел да предизвика истерия в Запада

16 2916 10.02.2024
ISW: Интервюто на Путин - предвидимо, с цел да предизвика истерия в Запада

Президентът на Русия Владимир Путин не каза нищо ново в интервюто си пред американския журналист Тъкър Карлсън. Това се отбелязва и от интернет потребителите в самата Русия, които също са на мнение, че в разговора са повторени дълго поддържани от Кремъл опорки за войната на Русия в Украйна. 


Това се посочва в анализа на Института за изследване на войната. 

 

Популярни в Москва военни блогъри са категорични, че Путин не е казал нико ново и очертаха интервюто като опит на Кремъл да проникне в западните мейнстрийм медии, вместо да направи някакви принципно нови аргументи или да се обърне към руската публика.


Някои твърдят, че интервюто на Путин е имало за цел да популяризира руската външна политика пред американците, които са активно ангажирани в социалните медии. Източници, близки до администрацията на руския президент, по подобен начин твърдят пред опозиционната медия "Медуза", че интервюто на Путин не е предназначено за руска аудитория и че Кремъл възнамерява да генерира информационен ефект и истерия на Запад. Второстепенната цел на интервюто, казват те, е да покаже на руската вътрешна публика, че Путин все още може да формира глобалния дискурс. Не се наемат обаче с оценки дали руският президент е успял в това свое начинание. 



Източници от Кремъл се съсредоточиха върху представянето на интервюто като масово успешно и популярно руско усилие за оформяне на информационната среда на Запада. Те твърдят, че разговорът показва, че Путин е "влиятелен световен лидер". Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков например заяви, че американският интерес към интервюто на Путин е "безспорен“ и че Кремъл се интересува от реакцията на интервюто в чужбина. Според администрацията това е победа - интервюто е надхвърлило 60 милиона гледания и това показва, че "светът се интересува от мнението на Путин" и неговите "истини". 


Заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев отбеляза, че Путин е разказал на западния свят по най-задълбочения и подробен начин защо Украйна не е съществувала, не съществува и няма да съществува.

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама