НОВИНИ


Ивайло Мирчев, ПП-ДБ: Групата ни в СОС е в капан от самото начало

6 2453 10.02.2024
Ивайло Мирчев, ПП-ДБ: Групата ни в СОС е в капан от самото начало

"Продължаваме Промяната" - "Демократична България" - "Спаси София" са в капан от самото начало, тъй като нямаме 31 съветници в Столичния общински съвет и това е изключително голямо предизвикателство за нас. Но това, което се случва през последните дни, роди се ново опозиционно мнозинство, защото от уж опозицията, успя да се събере и да генерира нещо, което никой не беше очаквал.


Това заяви пред Българската национална телевизия Ивайло Мирчев от “Продължаваме Промяната” - “Демократична България”. Повод за коментара му са събитията в Столичния общински съвет през тази седмица. С “широк консенсус” бе избран Цветомир Петров за председател на СОС, но това предизвика брожения - групата на “Възраждане” се разпадна, депутати от Народното събрание бяха отлъчени от партията, а БСП свали доверието си към общинските си съветници в местния парламент на София. Скандал избухна и между ГЕРБ и ПП-ДБ-СС след като при разпределянето на комисиите от общо 14 най-голямата партия в местния парламент получи само 1. ПП-ДБ-СС напуснаха заседанието, а това тяхно решение стана повод за критики и прехвърчане на искри."Нашият призив от самото начало беше - да, трудно е, не се харесваме, както и в парламента, тук няма някаква тайна. И в парламента не се харесваме особено, и в СОС не се харесваме. Ако мислите, че в сглобката или извън сглобката някой се харесва с някой друг, но и в парламента, и в СОС, ситуацията отразява обществените настроения. Нищо различно от това, което имаме в обществото", подчерта Мирчев.

 

Според него, разликата е, че в СОС е много трудно е да се направят нови избори:


"Докато имахме 5 пъти избори за 2 години, които не доведоха до кой знае какво, в СОС това е много по-трудно да се случи. Възможно е и има опции за това, но софиянци гласуваха за това да се разгради този стар модел и те гласуваха за хора, които трябва да приведат София напред”, коментира Мирчев.

Ивайло Мирчев изрази надежда, че разумът в СОС ще надделее, за да заработи той и да се случат необходимите реформи.

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама