НОВИНИ


Пеевски: Денков да си отиде в МОН, а ГЕРБ да вземат външно. Не разбирам проблемът

15 2501 10.02.2024
Пеевски: Денков да си отиде в МОН, а ГЕРБ да вземат външно. Не разбирам проблемът

Не мога да разбера къде е проблемът, просто трябва да се изпълни договорката – г-н Денков да си отиде в образователното министерство, а ГЕРБ да решат кой искат да бъде в МВнР. ПП и ДБ опитват да изопачат нещата в медиите. Няма никаква претенция от ГЕРБ да вземе министерството.


Това заяви пред журналисти председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски. 

 

Повод за коментара му е напрежението преди ротацията на правителството и липсата на консенсус около поста на външния министър. 

Според Пеевски ПП-ДБ трябва да изпълнят "договорката“.

 

“Ако ПП-ДБ си изпълнят написаното, ще имаме само европейски избори. Ако не си го изпълнят, вече г-н Борисов и ГЕРБ да решават. Това министерство трябва ясно да се каже, че е на ГЕРБ и те могат да решат какво да се случи. Тук е просто непрекомерното желание на ПП-ДБ да вземат още едно министерство. Ако го вземат, са взели всичко и ротацията е безсмислена. Защо не ги чухме 9 месеца, когато имаха цялата власт в лицето на премиера и всички министерства? Най-нормалното е да се премери тежестта на партиите и да се види кой колко министерства трябва да има. Г-н Борисов направи огромна отстъпка, каза минимални корекции, значи ГЕРБ нямат никакви претенции, а те претендират да вземат едничкото малко министерство на ГЕРБ“, каза Пеевски.ДПС ще подкрепи акад. Николай Денков за поста образователен министър, каза председателят на ПГ на ДПС.


“Шегичките и надиграването трябва да спрат. Каквото партиите са си играли, са си играли в чисто партийния интерес. Имаме изключително стабилен евроатлантически парламент, стабилно правителство. Не може заради някакви щения да намерим на някой уютно и топло кресло, защото някой е решил, че трябва да се настани във Външно, да бутнем държавата. Има си изключително добро място, той е добър образователен министър“, допълни Делян Пеевски. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама