НОВИНИ


Президентът назначи Георги Колев за шеф на ВАС

10 4945 19.11.2010
Президентът назначи Георги Колев за шеф на ВАС
Георги Колев

Президентът Георги Първанов издаде указ за назначаването на Георги Колев за председател на Върховния административен съд. Указът е публикуван в Държавен вестник.



С това процедурата се счита за приключила и избраният в началото на тази седмица от Висшия съдебен съвет кандидат може да встъпи в длъжност.

Досегашният председател на Софийския градски съд Георги Колев получи 19 от общо 22 възможни гласа във ВСС. Срещу него нямаше нито един глас "против", а само трима от членовете изразиха своето неодобрение с празни бюлетини.
Колев е наказателен съдия и досега не се е занимавал с административно право, което бе в основата на критиките на Съюза на съдиите в България и неправителствени организации към “странното” решение на 17 от членовете на ВСС да предложат именно него за поста.

С напускането на СГС Колев ще остави недовършени две дела – знаковото дело "Батко” срещу бившия шеф на Пътния фонд Веселин Георгиев и дело за убийство. Те ще трябва да започнат отначало. След избора във ВСС той обясни, че няма дела, по които не е написал мотиви към решенията.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама