НОВИНИ


Александър Йоловски: Ако ми предложат да остана министър, ще си помисля сериозно

7 2708 11.02.2024
Александър Йоловски: Ако ми предложат да остана министър, ще си помисля сериозно
скрийншот

Постът министър ми беше предложен от лице, което в момента е в политическия кабинет на премиера. Аз не съм партийна номинация, получих покана в качеството си на експерт.


Това заяви министърът на електронното управление Александър Йоловски в ефира на Нова телевизия. 

 

"Решението дали да остана министър никога не е стояло за мен. Аз не съм човек, който отстъпва от принципите си и ще се боря до последно за това, в което вярвам.

 

За мен постът не е самоцел. Когато някой ми поиска оставката, най-лесният начин е тя да бъде гласувана в Народното събрание. Има достатъчно време до ротацията. Предвид резултатите, които постигнахме за кратко време, ако ми предложат да остана министър, ще си помисля сериозно", посочи Йоловски. 


В интервю за БНТ днес Настимир Ананиев обясни, че е много вероятно министърът на електронното управленеи да бъде сменен. 

 

"Обсъжда се дали ще бъде сменен министъра на вътрешните работи. Ние свалихме нашето доверие към него. Но ГЕРБ го защитиха. Ако остане, ние ще го броим като министър на ГЕРБ. Аз следя темата с пътната безопасност. Той тръгна силно по тези тема. За съжаление през последните два месеца виждам забавяне", обясни още депутатът от ПП.

 

Ананиев уточни, че не е обсъждан варинат за отлагане на ротацията. "Ако това предложение идва от ГЕРБ малко ме притеснява. Значи ли, че от ГЕРБ не искат Мария Габриел за премиер", попита той. 

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама