НОВИНИ


"Решенията се взимат от други хора, на друго място". Радев не пропусна да нахока сглобката и говори за Нотариуса

34 3891 11.02.2024
личен_архив

Бъдете сигурни, че както съм казвал, ще изпълня Конституцията. Ще проведа консултации при мен, след това ще връча мандат на първата политическа сила - ГЕРБ за съставяне на правителство. 


Това заяви президентът Румен Радев по повод предстоящата ротация и споровете между партньорите за поста на външния министър.

 

"Устойчивост в политиката може да се гради само ако тя почива на ясно принципи и ценности. Но прекалено големи компромиси, води до резултати, които не са в полза на българските граждани", допълни президентът.


"Не искам да се меся в работата на правителството. Това е въпрос, който ще решат коалиционните партньори. Но това, което остава като впечатление в българските граждани, покрай всички тези дразги, че няма значение как са разпределени министерските кресла. Решенията се взимат от други хора на друго място", каза още Радев.

 

Истинската тема на деня е случаят с Мартин Божанов-Нотариуса, заяви още пред журналистите в Банско президентът Румен Радев и добави: "Ще използвам всички инструменти, с които разполага президентската институция, за да настоявам този случай да бъде разнищен този път докрай."


"Ако и сега институциите оставят този случай да бъде потулен и държавата да бъде оплетена в зависимости, това управление не може да трае дълго", каза още Радев. Мартин Божанов беше убит миналата седмица в София, а след смъртта му стана ясно, че от 2004 г. до настоящия момент има 25 преписки и досъдебни производства, в които той е бил обвиняем, жалбоподател или свидетел. Той е разследван и в рамките на досъдебно производство в Софийската градска прокуратура за организирана престъпна група, създадена с цел натиск към магистрати, имотни измами, пране на пари.


"Разнищването на този случай е залогът дали България ще продължи да се развива като демократична и правова държава. Всички приказки за конституционна реформа и правова държава катастрофират в реалността, в която Мартин Божанов е могъл да бъде брокер между мафията и съдебната власт, единствено с политическа протекция", каза още Радев.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама