НОВИНИ


Списъкът с магистрати от клуб SS на Атанасов отива в Парламента. Имената получени от анонимен имейл

15 6857 11.02.2024
Списъкът с магистрати от клуб SS на Атанасов отива в Парламента. Имената получени от анонимен имейл

От анонимен имейл ген. Атанас Атанасов е получил със списъка на магистратите, повечето от тях - прокурори, които са посещавали клуб SS на застреляния Мартин Божанов-Нотариуса. 


Това обяви самият той пред NOVA.

 

За наличието на такъв списък депутатът от ПП-ДБ спомена преди няколко дни. Пред Лора Крумова той изтъкна, че ще изпрати списъка в сформираната специална парламентарна комисия, с председател Никола Минчев, за разследване на дейността на Нотариуса. 

 

"Ще предоставя списъка на комисията, която беше формирана в Народното събрание. Нека тя заедно с прокуратурата изясни всичко - заяви Атанасов. - Никола Минчев вече ме попита за списъка и аз съм поел ангажимент да съдействам на работата на комисията. Други инстинуции не са ме търсили, но аз ще ги потърсся, защото трябва да се изясни тази ситуация в съдебната ни система."

 

Според него в анонимното писмо няма имена на политици.

 

"А дали има връзка между споменатите лица и Гешев е хубаво прокуратурата да положи усилия да установи. Ако има данни за политици, би трябвало прокуратуата да изясни дали има и такива връзки", посочи Атанасов.


Той разказа, че в имейла не се описва какво се е случвало във въпросния клуб SS, "посочва се само кой с кого е сзързан." Депутатът не пожела да каже точно колко човека са в списъка с магистрати, свързани с Божанов, но:

"... от това, което съм чел са някъде 10-15. Но може да са и много повече - тези, които са писали този материал, може да са имали достъп само до определена част информацията. Много ми прилича по стила, че е писано от хора от специалните служли. Мисля, че имейлът е изпратен до мен, за да получи публичност. Не смятам, че е някаква димка, на базата на информацията, която получавам през годините", каза още Атанасов. 

 

Той смята, че ако парламентарната комисия получи подкрепа и съдействие от прокуратурата, може да свърши много работа.

 

"Надявам се да се осъществи комуникация между комисията и ръководството на прокуратурата. Имал съм случаи през годините, когато прокуратурата казва: "следствена тайна и край!". Сега се надявам да не стане така", допълни той. 

 

Припомняме, че след убийството на Мартин Божанов - Нотариуса стана ясно, че той имал таен частен "SS клуб", в който подбрани съдии и прокурори са влизали със специални пропуски, е притежавал.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама