НОВИНИ


Протестиращите представители на две организации се срещат утре в 12 ч. със земеделския министър

1 2352 11.02.2024
Протестиращите представители на две организации се срещат утре в 12 ч. със земеделския министър
БГНЕС

Всичко, за което се бяхме разбрали в петък, днес беше оформено окончателно с юристи, за да има приличен вид. По същество нови неща няма. В понеделник в 12 ч. ще дойдат протестиращите представители на две организации, ще се срещна и с тях. Това заяви министърът на земеделието и храните Кирил Вътев след срещата със земеделците, продължила повече от четири часа.


„Обединени земеделски производители" и „Български фермерски съюз" пожелаха среща и ще дойдат в министерството. Другите дойдоха, опитахме се да направим смислен разговор, те казаха, че е било късно и идват, за да ми искат оставката”, посочи министърът.

 

Има едни правила, които ги наложихме и някои хора не се съобразяват. Ако ви покажа списъка с браншовите организации, на които искахме да се легитимират с: последно отчетно събрание, членска маса, платила три години назад членски внос, което сочи, че имаш постоянно членове, ще ви заболят главите. От друга страна, правилата са такива – всеки, който е изпратил желание за среща с определени проблеми и предложения, е дошъл и сме направили разговор, уточни Вътев.


Представител на земеделците обясни, че това е била една техническа среща.

„Списък от нещата в петък е изпратен в Министерски съвет. Очакваме резултатите от там. Финализирането на споразумението ще научите в понеделник следобед, когато очакваме покана при министър-председателя”, посочи той.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама