НОВИНИ


Политическа атака? Отстраниха втори кмет от ПП-ДБ във Варна /видео/

2 2437 12.02.2024
Политическа атака? Отстраниха втори кмет от ПП-ДБ във Варна /видео/
Благомир Коцев и Николай Желязков Благомир Коцев/Facebook

Общинската избирателна комисия взе решение, публикувано снощи, за предсрочно прекратяване на пълномощията на Николай Желязков като кмет на варненския район „Приморски“.


С решението си комисията анулира удостоверението му за избран за районен кмет след изборите за общински съветници и кметове на 29 октомври 2023 г.

 

Решението подлежи на обжалване в 7-дневен срок пред Административния съд във Варна, предаде БНР."Сигналът, подаден срещу мен, касае една несъвместимост на длъжността "кмет" с длъжността "ликвидатор", което е по едно старо вписване в Търговския регистър от 2021 г.", заяви по-рано Николай Желязков, срещу когото Общинската избирателна комисия във Варна започна проверка по подаден сигнал, че е вписан като ликвидатор на дружество.

 

Сигналът е подаден заради факта, че в Търговския регистър не се съдържа цялата документация, която следва да бъде извършена, за да се заличи вписването, каза още той. Не се чувствам виновен или нарушил закона, допълни Желязков.

 

"Кметът на район „Приморски“ във Варна Николай Желязков е внесъл възражение в Общинската избирателна комисия (ОИК) срещу сигнала срещу него за несъвместимост". Това съобщи вчера кметът на Варна Благомир Коцев, цитиран от БТА.

 

Според него атаките идват от политическия им опонент – ГЕРБ. Начинът, по който се прави това, е политическа атака, която върви от известно време на много нива, каза Коцев.

 

„Искам да подчертая, че ние няма да се поддадем на тези атаки“, каза още той.Кметът на „Приморски“ Николай Желязков също смята, че атаката срещу него е политическа и неоснователна. Той допълни, че в неговия случай няма налице несъвместимост.

 

Заместник-кметът на Варна Диан Иванов допълни, че след изборите организирана атака има срещу него, кмета, и тя е следствие на всички действия, които новото ръководство на Общината е предприело за осветяване на порочни практики.

 

В началото на февруари ОИК във Варна прекрати предсрочно пълномощията на кмета на район "Одесос" в града.

 

"Управляващите в Община Варна начело с Коцев вкараха откровени внушения, лъжи и конспирации с боклука, с проверките на Общинската избирателна комисия (ОИК) на районните кметове на „Одесос” и „Приморски”, с предизборната кампания, която щели да ревизират след половин година и т.н.", пише пък в позиция на политическа партия ГЕРБ във Варна.

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама