НОВИНИ


Емануил Йорданов: Съдиите, които са оправдавали Нотариуса, сега са на високи нива в съдебната система

11 44312 12.02.2024
Емануил Йорданов: Съдиите, които са оправдавали Нотариуса, сега са на високи нива в съдебната система
Емануил Йорданов

Убийството на Нотариуса няма да бъде изследвано в дълбочина и няма да има последици за съдии, прокурори и адвокати, които са вършили престъпления през годините. Около това мнение се обединиха в ефира на БНТ бившият вътрешен министър Емануил Йорданов и адвокатът Людмил Рангелов.


Йорданов смята, че вероятната причина за убийството на Мартин Божанов е някоя от имотните измами, в които е участвал.

 

"В актива на Нотариуса има множество имотни измами, които са свързани, от една страна, със сериозни парични еквиваленти, от друга страна - с това вродено чувство на българина, че трябва да има собствено жилище".Йорданов е скептичен към преувеличаването на контактите на Нотариуса в съдебната система.

 

"Смяната на ЕГН-то не е чак толкова трудна и когато се говори за най-известния случай - със съдия Цариградска, виждаме, че той не може да се оправи в районния съд в Луковит с дело, което очевидно няма такъв материален интерес".

 

Според адвокат Рангелов убийството е извършено или от тежко засегнат от имотна измама човек или от някой, от когото Нотариуса е взел значителна сума, за да уреди съдебен въпрос, но не е изпълнил това свое задължение.

 

ЕГН се променя единствено по административен, а не по съдебен ред, т.е., тук са намесени общински служители, посочи Емануил Йорданов.

 

Отвсякъде се вижда, че това лице не е извършило престъпление или поне няма доказателства за това, каза от своя страна адвокатът.

 

Съдиите, които са оправдавали в миналото Нотариуса, сега са на високи нива в съдебната система и е хубаво да се намерят съдебните актове, с които това се е случвало, каза бившият вътрешен министър.Людмил Рангелов определи като катастрофа за съдебната система съществуването на клуб, който се посещава тайно от магистрати.

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама