НОВИНИ


Френският премиер настоява да не се позволява на деца под 13 г. да използват социални мрежи

2 2540 12.02.2024
Френският премиер настоява да не се позволява на деца под 13 г. да използват социални мрежи
Френският министър-председател Габриел Атал БГНЕС

Френският министър-председател Габриел Атал иска да не се позволява на деца под 13 години да използват социални мрежи, според негово интервю за вестник "Паризиен", цитирано от ДПА.


"Искам да работя с платформите за създаването на истинска дигитална преграда, която да не позволява на деца под 13 години да имат достъп до социалните мрежи", категоричен бе премиерът пред изданието.

 

Децата на възраст между 13 и 15 години следва да могат да използват социалните мрежи само с разрешението на родителите си, подчерта той.

 

Във Франция вече има въведено изискване, че личен профил в социалните мрежи могат да си създават само лица, навършили 15 години. Преди тази възраст е нужно родителско съгласие.



Атал вярва, че ще успее да реши въпроса.

 

"Това е много тежка, но не невъзможна задача", отбеляза той. Според него има начин тя да бъде решена в сътрудничество с платформите. Премиерът допълни, че Фейсбук и Тикток съзнават, че залогът тук е доброто им име.

 

"Ще се съгласят да сътрудничат", каза Атал, който на 34 години стана най-младият френски министър-председател; той е и първият открито хомосексуален премиер на страната си. Атал няма деца.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама