НОВИНИ


Двама полицаи застреляха жена, открила стрелба в църква в САЩ

2 2619 12.02.2024
Двама полицаи застреляха жена, открила стрелба в църква в САЩ
БГНЕС

Двама служители на реда в Хюстън, щата Тексас, САЩ, които не са били на служба по това време, са застреляли жена, открила стрелба в неделя в църквата "Лейкууд", съобщава "Ройтерс".


Жена на около 30 години е влязла малко преди 14 часа местно време, въоръжена с пушка и придружена от дете на около 5 години. Тя е започнала да стреля.

 

Вследствие на това двама души са пострадали, включително детето, което е било със стрелеца. Детето е откарано в детската болница в Тексас и е в критично състояние, информираха служители. Мъж на около петдесет години е по-леко ранен в крака и е в местна болница.



Властите твърдят, че работят, за да разберат връзката и мотивите на стрелеца. Все още се изяснява кой е застрелял детето в кръстосания огън.

 

Жената е заплашила, че има бомба, което подтикнало компетентните органи да претърсят раницата и автомобила ѝ. Не са открили експлозиви.

 


Това е една от най-големите евангелски църкви в САЩ, ръководена от телеевангелиста Джоел Остийн. Локализирана в бившата спортна арена на Хюстън Рокетс на Националната баскетболна асоциация, побира над 40 000 богомолци през уикенда. Остийн е един от най-богатите и популярни пастори и проповедници на евангелието на просперитета в Съединените щати. 

 

"Не разбираме защо се случват тези неща, но Бог контролира, каза Остийн пред репортери в неделя. Ще останем силни. Ще продължим да вървим напред."

 

Припомняме, че това е поредно въоръжено нападение в САЩ от началото на годината. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама