НОВИНИ


Северна Корея е разработила нова система за управление на ракетна установка

7 3814 12.02.2024
Северна Корея е разработила нова система за управление на ракетна установка
Севернокорейският диктатор Ким Чен Ун БГНЕС

Северна Корея е разработила нова система за управление на ракетна установка, която ще доведе до качествена промяна в нейните отбранителни способности, предаде АФП.


Академията на отбранителните науки на Пхенян успешно проведе балистично контролно изстрелване на снаряди за многократно изстрелване на ракети с калибър 240 мм на 10 февруари, за да разработи управляем снаряд и система за балистичен контрол за изстрелващото устройство.

 

Предвижда се ролята им на бойното поле да нарасне.

 

Припомняме, че разполагащата с ядрено въоръжаване Северна Корея тази година обяви Южна Корея за свой фундаментален враг.



Диктаторът Ким Чен Ун на 9 февруари повтори, че "Пхенян няма да се поколебае да сложи край на Южна Корея, ако бъде нападнат от най-опасната и първа вражеска държава на Севера и неизменен враг".

 

През януари КДНР изстреля артилерийски обстрел близо до два южнокорейски гранични острова, което предизвика бойни стрелби от страна на Юга и заповеди за евакуация на жителите.

 


Ким освен това засили тестовете на оръжия, включително тазгодишното изстрелване на вълна от крилати ракети, които според специалистите Северът може да доставя на Русия за използване в Украйна.

 

Южнокорейският държавен глава Юн Сук Йол обеща силен отговор, ако Пхенян атакува, като призова военните си да действат първо, докладват по-късно, ако бъдат провокирани.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама