НОВИНИ


Калин Стоянов: Има няколко версии за убийството на Мартин Нотариуса

4 2348 12.02.2024
Калин Стоянов: Има няколко версии за убийството на Мартин Нотариуса
Калин Стоянов БГНЕС

Изведени са няколко основни версии за убийството на Мартин Божанов - Нотариуса, коментира министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Действията на разследващите продължават.


"От СДВР извършват проверка на място в ГРАО, където ще констатираме реално кой, как и на какво основание е извършена промяната на фамилното име и последните 5 цифри от ЕГН-то на Мартин Божанов", посочи министърът на вътрешните работи."Регистрацията е друг момент по отношение на личността на Божанов. Там има няколко молби от негова страна, чрез които той е заличил част от тях, но това реално е право на всеки български гражданин", каза още той.

 

На този етап няма някакъв напредък за членовете на частния клуб на убития мъж - SS Club. 

 

"Предполагам, че всичко ще се изясни по време на проверката от aнкентната комисия, назначена от Народното събрание", коментира Калин Стоянов.

 

19 областни дирекции на МВР ще получат общо 20 броя преносими мобилни камери за контрол на скоростта по пътищата. "Това е поредната стъпка, която МВР прави по пътя към победата в битката с пътния травматизирам", обяви вътрешният министър Калин Стоянов.

 

"Става въпрос за доставката на 20 броя преносими мобилни камери, закупени със средства от Фонда за безопасност на движението. Те са с висока резолюция и разделителна способност, както и с вграден изкуствен интелект. Ще се засича скоростта на няколко автомобила едновременно. Работим по 4 обществени поръчки за доставката на още около 280 боря преносими стационарни и мобилни камери“, допълни той.По думите му характерното е, че всяко констатирано нарушение незабавно ще бъде препращано чрез защитен мобилен канал до Единния център за обработка на нарушенията.

 

Той уточни, че целта е да се пребори чувството за безнаказаност, което от години царува по пътищата у нас, и отбеляза, че се отчита спад на броя на жертвите в сравнение с миналогодишните периоди.

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама