ПОЛИТИКА


Кирил Петков от Видин: С ветото президентът разбра, че промените на Конституцията са не само добри, но трябва да влязат веднага в сила

2 3144 12.02.2024
Кирил Петков от Видин: С ветото президентът разбра, че промените на Конституцията са не само добри, но трябва да влязат веднага в сила
Кирил Петков

Доволен съм, че след първоначалните критики явно президентът е осъзнал колко е важна съдебната реформа в областта на конституцията, и дори временното отлагане, което беше наложено с този закон, беше непоносимо за него. Това е една добра новина. От друга страна, ние ще направим втори кръг от консултации и внимателно ще прегледаме текстовете отново, каза съпредседателят на „Продължаваме Промяната" Кирил Петков.


За нас промените в Конституцията са много важна победа. Затова ще огледаме закона още един път, за да сме сигурни, че не отлагаме прекалено дълго време част от промените в Конституцията, допълни той.

 

По другата актуална политическа тема – ротацията и постът на външен министър – Петков коментира: „Денков и Габриел са влезли в конструктивни дискусии и ще предадем топката към тях да решат. Очевидно добре работят като отбор. Когато има желание, има и начин. Оставаме дискусиите в техните ръце. Нашата позиция не се е променила, но нека конструктивните разговори да продължат между тях" - каза Петков и допълни, че ПП ще изпълни обещанието за ротация на 6 март, защото „хората искат стабилност, омръзнаха им политическите драми".

 

„Всеки политик има задължението по-внимателно да се отнася към това и да не слага темата избори веднага на масата. Балансът на сегашното управление трябва да продължи. Прибързани решения не трябва да има, но от друга страна – не балансирани решения също".

Днес Кирил Петков беше на посещение във Видинския регион за откриване на нов офис на ПП в Белоградчик и срещи с членове на местната партийна структура и симпатизанти във Видин и Белоградчик. Съпредседателят на ПП проведе срещи още и със изпълнителния директор на българо-румънско дружеството "Дунав мост Видин-Калафат", с директора на МБАЛ „Св. Петка", както и с директора на Областно пътно управление Видин.

 

„Вярваме, че когато пътят Монтана–Видин бъде изграден, когато до края на годината и сухопътните ни граници се присъединят към Шенген, Видин ще бъде все по-проспериращо място. Просто отнема малко повече време, отколкото ни се иска, но виждам, че хората са готови за тази промяна", каза Петков.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама