НОВИНИ


Денков: Призивите за оставката на Вътев не са основа за преговори. Земеделците да си оформят исканията

8 2637 13.02.2024
Денков: Призивите за оставката на Вътев не са основа за преговори. Земеделците да си оформят исканията

Ние стигнахме до решение, което аз смятам за разумно, те смятат за разумно и затова подписахме споразумението. Това, което чувам днес и вчера като оставка на министър Вътев, това не е основа за преговори. Ако има някакви допълнителни искания, след като се видели споразумението, да си го оформят по съответния начин, да си оформят по правилния начин, за да се срещнем и да ги обсъдим.


Това заяви премиерът акад. Николай Денков по повод поредните протести на част от земеделските производители. Денков посети ПАВЕЦ Белмекен по повод окончателното завършване на рехабилитацията на централата.

 

От сектора застанаха срещу постигнатото с изпълнителната власт споразумение и отново поискаха оставката на ресорния министър Кирил Вътев заради "цялостното му несправяне с политиката в сектора и умишленото противопоставяне на бранша". Протестът трябваше да се проведе пред Министерския съвет, но на демонстрантите не им е разрешено да отидат пред сградата, която е обградена от полицейски служители.

 

"Министърът постоянно прехвърля проблемите, които той създава, към премиера акад. Денков", заявиха земеделците.



Недоволните в района на т.нар. "Триъгълник на властта" бяха стотици. Протестиращите изляха мляко в на жълтите павета.

 

Денков коментира и въпросът с ротацията на правителството. Споровете около поста на външния министър продължават. Премиерът увери обаче, че разговорите текат без напрежение.

 

"Ние с г-жа Габриел имаме абсолютно ясно насочена външна политика, която няма разлика между нас двамата. Но това, което е важно, е всеки от нас да продължи да има контакт с външните партньори, за да може, когато има дискусия, да се чуват съответните мнения", коментира министър-председателят, цитиран от БНР.



На въпрос кога се предвижда да приключат обсъжданията с Мария Габриел относно състава на ротационния кабинет, премиерът отговори:


"Ще видим как ще се случи. Това, което е фиксирано, на 6 март нашето правителство ще подаде оставка".


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама