НОВИНИ


Учителят в гастроентерологията у нас говори

1 6822 19.02.2024
Учителят в гастроентерологията у нас говори

Специализирал в редица водещи в медицината държави, той е преминал през всички стъпала в медицината. В момента предава натрупаните знания на своите бъдещи колеги и работи в Отделението по гастроентерология на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“. Дава консултации на пациенти по гастроентерология и вътрешни болести в МЦ „Пиротска“ – ул. „Пиротска“ №66, София.


Интервю с проф. д-р Никола Григоров – „Пирогов“, София

 

В настоящата ситуация разчита на пробиотик №1

 

Напрегнатата ситуация, накарала ни да се обърнем по-отговорно към здравето си, отвори очите на мнозина. Досега обикновено пренебрегнатите коремни оплаквания започнаха да будят притеснение, след като стана ясно, че коремът (или по-точно тънките черва) управлява почти целия ни имунитет и на практика ни пази от беди.

 

Силно оръжие в полза на това държи в ръцете си известният медик проф. д-р Никола Григоров от УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ в София, за когото неговите по-млади колеги и ученици говорят с респект. Ето какво разкри той пред нашия микрофон:

 

Здравейте, проф. Григоров! Кое е оръжието за здрав корем?

 

Здравейте! Коремът е кухина, в която функционират много органи и системи, една от които е тази на стомашно-чревния тракт: хранопровод, стомах и тънки и дебели черва. Ако обаче говорим за червата и за имунитета, тогава се препоръчват две основни неща: здравословно хранене, за набавяне на полезни и пълноценни храни, и качествен пробиотик, който да поддържа бактериалния баланс в червата, осигуряващ нормалната им функция.

 

Като изпитан в практиката и доказал се с времето бих посочил ProCombo – единственият пробиотик в двойна капсула. Той стана пробиотик №1* и е мой първи избор, когато случаят изисква бързо и ефективно подобрение на чревната функция. Виждам, че и колегите ми също разчитат на него.

 

Защо ProCombo е №1*?

 

Както споменах, ProCombo е единственият пробиотик в двойна капсула. Това го прави уникален, защото на практика той преодолява стомашната бариера и доставя съдържанието на капсулата точно там, където осъществява своя ефект. Така ProCombo вкарва оптимално количество „добри“ бактерии – цели 200 милиарда CFU/g, директно в червата. Проведени влиятелни лабораторни изследвания доказват, че пробиотичните бактерии в него са живи и оцеляват без проблем в иначе враждебната (киселинната) среда в стомаха. Затова аз съм сигурен, че пациентите ми получават най-доброто за отстраняване на проблема.

 

Какво по-точно прави той?

 

За да ви отговаря, ще си позволя да използвам едно милитаристично сравнение. ProCombo е нещо като елитна бойна част, която е насреща, когато трябва да се вземат крути мерки. Той бързо регулира чревната микрофлора, което се проявява като отшумяване на неприятните състояния като подут корем, чувство за тежест, куркания в червата, прекомерно отделяне на газове, както и смяна на ритъма на изхожданията. Препоръчвам го и по време на антибиотична терапия, защото успешно предпазва гастроинтестиналния тракт от негативните въздействия на лекарствата – така наречената антибиотична дисбиоза. ProCombo е подходящ и при лица с проблеми в храносмилането, както и при такива с дългогодишни смущения в работата на червата..

Можете да откриете ProCombo в най-близката аптека до вас.

 

Повече информация за ProCombo може да намерите ТУК >>>

 


* ProCombo е на първо място по брой продадени опаковки в България за 2020 год. за лекарствени продукти без лекарско предписание в ОТС категория „Пробиотици“, по данни на IQVIA.

 

Източник: ProCombo


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама