НОВИНИ


Посланикът на САЩ в НАТО: Ще изпратим категорично послание на Русия и Украйна през юли

5 3639 13.02.2024
Посланикът на САЩ в НАТО: Ще изпратим категорично послание на Русия и Украйна през юли

Съюзниците ще изпратят ясно послание както на Украйна, така и на руския президент Владимир Путин на срещата на върха през юли. 


Това заяви официалният представител на САЩ в НАТО Джулиан Смит. 


Тя посочи, че не трябва да се очаква Украйна да получи официална покана за членство в Алианса. Смит обаче увери, че о време на срещата ще бъде изпратен сигнал до Украйна, че съюзниците „предприемат конкретни стъпки“, насочени към приближаване на Киев към членството.



Посланичката на САЩ в НАТО обаче увери още, че категорично послание ще бъде изпратено и до руския президент Владимир Путин, че съюзниците на Киев "не отиват никъде" и ще продължават да подкрепят Украйна "колкото е необходимо". 


"Що се отнася до срещата на върха това лято - не очаквам Алиансът да отправи покана на този етап. Очаквам, че съюзниците ще могат да сигнализират, че алиансът продължава да се сближава с Украйна и че ние предприемаме конкретни стъпки, за да служим като мост. Силно се надяваме, че президентът Зеленски ще може да се присъедини лично към нас и мисля, че той ще продължи да чува непоклатимото единство и решителност в подкрепата на съюзниците за неговата страна. И най-важното ще можем да дадем сигнал на президента Путин, че по отношение на нашата подкрепа за Украйна, ние няма да отидем никъде, ние всички ще продължим да ги подкрепяме толкова дълго, колкото е необходимо”, посочи Смит. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама