НОВИНИ


"Застанаха зад онези, които бутаха паметници": БСП ще санкционира общинските съветници, подкрепили ПП в СОС

8 2419 13.02.2024
личен архив

Виждам справедливо възмущение от предателството, което извършиха шестима от общинските съветници на БСП в СОС. Дали сме мандат да подкрепим само нашия кандидат Диана Томова.


На практика, тези хора застанаха зад онези, които бутаха паметници. Политическото доверие от тези хора е свалено. Националният съвет ще реши каква ще е санкцията за тях. Това каза зам.-председателят на ПГ на БСП Атанас Зафиров в „Пресечна точка”.

 

„18 години се мъчим да разградим модела „Борисов”. През 2020 г. бяхме напът да го сторим с помощта на „Продължаваме Промяната”. Сега обаче точно те върнаха ГЕРБ на власт. Какво пречеше сглобката да си потвърди сътрудничеството в общината? Нашите гласове бяха излишни. И без тях сметката излизаше. Този акт обезсили представянето ни на последните избори”, коментира той. И изрази надежда обединението около БСП да постигне задоволителни резултати на евроизборите.


Според него Паметникът на Съветската армия е бил символ не само на армията, но и на българските войници, които са дали живота си по бойните полета в последната фаза на войната. Относно комисията, разследваща Мартин Божанов, той уточни, че най-вероятно мнозинството ще настрои работата си, съобразно политическите си цели. „Едва ли неудобни факти, свързани с властта, ще излязат наяве. Песимист съм за хода и работата на комисията”, заяви Зафиров.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама