НОВИНИ


Борисов изпрати кмет да иска сметка на тройната коалиция

21 8397 20.11.2010
Борисов изпрати кмет да иска сметка на тройната коалиция
Бойко Борисов

Кметът на маданското село Средногорци Светлан Младенов бе посъветван от премиера Бойко Борисов да попита предишното правителство къде са излишъците и защо улиците в селото са разкопани.



Младенов и кметът на община Мадан използваха визитата на министър-председателя, за да се оплачат от проблем, който мъчи средногорци вече две години. В навечерието на изборите през 2009 г. в селото започнала смяна на водопроводната мрежа, разкопани били всички улици. През септември обаче проектът спрял и оттогава улиците си стоят кални и разкопани. Борисов веднага реагира и прати местният управник да търси сметка от предишните управляващи защо не са си свършили работата докрай.

Нашето правителство довършва всички проекти и то качествено, каза премиерът. За пример бе даден рехабилитираният път Смолян-Соколовци. Единствената възможност за довършването на проекта в Средногорци е кандидатстване с проект по програмата за развитие на селските райони, намеси се земеделският министър Мирослав Найденов и обеща съдействие. 2 млн. лв. ще струва окончателното довършване на водопровода, обясни той. След уточненията премиерът заяви, че когато проектът стане готов, хората ще могат да дадат своята оценка на изборите следващата година.

Бойко Борисов обеща и 30 000 лева за основен ремонт на покрива на селската църква. Парите бяха издействани от местната жителка Мария Трошанова, която използва момента и пред събралото се множество информира правителственият ръководител, че покривът на църквата е в окаяно състояние и помоли да бъдат отпуснати около 40 000 лева за основен ремонт. Сумата ще бъде дадена от Изпълнителната комисия на ГЕРБ, която във вторник ще се събере и ще вземе решение да отдели нужните средства, съобщи премиерът. „Вместо плакати, листовки и други агитационни материали ще ремонтираме покрива на църквата”, каза Борисов.

Основната цел на средногорската визита на министър-председателя бе да се запознае с хода на рехабилитацията и реконструкцията на пътя Смолян – с. Средногорци, част от път ІІ-86. Възложител на обекта е Агенция „Пътна инфраструктура”, а изпълнител – консорциум „Ентехнос”. Стойността на строително-ремонтните дейности възлиза на 6.636 млн. евро, осигурени от държавния бюджет и програма ФАР – Трансгранично сътрудничество. Борисов даде много добра оценка на рехабилитираната отсечка. Той посочи, че пътят решава проблема с инфраструктурата на редица населени места, които ще спечелят от него, защото ще станат привлекателни за туристите.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама