НОВИНИ


Земеделците се отказаха да искат главата на Вътев. Прекратяват протестите

1 2392 14.02.2024
Земеделците се отказаха да искат главата на Вътев. Прекратяват протестите

Представителите на протестиращите земеделци, които настояват за оставката на земеделския министър Кирил Вътев и правителството, спират с демонстрациите.


Това заяви пред Нова телевизия Венцислав Върбанов, председател на Асоциацията на земеделските производители в България.

 

Върбанов беше един от най-шумните поддръжници на исканията за оставката на земеделския министър Кирил Вътев, който според него умишлено разделя бранша. Самият Вътев отказа да подава оставката си под политически натиск, а вчера премиерът акад. Николай Денков заяви, че тези искания не са основа за преговори. 

 

“Днес ще вземем решение. Ние най-малко искаме да създаваме проблеми. Още повече след изказването на акад. Денков от вчера - че няма да се срещне с нас, защото сме искали оставка, ще призовем колегите да спрем и да останем в стачна готовност и да видим как ще се развият събитията”, заяви Върбанов.“Ние сме излезли с точни искания, по които постигнахме споразумение. Не мисля, че оставка на един министър би направила каквото и да е”, коментира Илия Проданов от Националната асоциация на зърнопроизводителите.

 

Според Венцислав Върбанов на протестите през септември е било подписано споразумение, въпреки че са имали съмнения за изпълнението му. Тогавва обаче някои от организациите са станали по-близки до Вътев, а други - нежелани.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама