НОВИНИ


Ще падне ли главата на министър Йоловски след ротацията? Кирил Петков не бил доволен от него

4 2624 14.02.2024
Ще падне ли главата на министър Йоловски след ротацията? Кирил Петков не бил доволен от него

Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков не е доволен от работата на министъра на електронното управление Александър Йоловски и заяви, че той трябва да бъде сменен след ротацията.


Името на министър Йоловска досега минаваше между капките в разговорите за уж козметичните рокади по върховете на министерствата след смяната на караула на 6 март. 

 

Премиерът акад. Николай Денков трябва да отстъпи мястото си на Мария Габриел. Прехвърчаха обаче искри около лицето, което би трябвало да заеме овакантения пост на Габриел във външно министерство. ПП-ДБ настояха това да е именно Денков, но от ГЕРБ бяха категорични - първо Денков не е подходящ и второ - Борисовата партия иска да запази владението си в МВнР. Разговорите по въпроса все още текат и към момента няма сигнали за постигнат консенсус. 



За рокадите в кабинета след ротацията се знае вече от месеци. Заявките са направени и от двете страни като според намеренията това ще се случи след предварителна оценка на работата на отделните министри. Имена се хвърлят, но към момента това са по-скоро спекулации. 

 

До днес се настояваше за оставката на земеделския министър Кирил Вътев, който предизвика гнева на земеделците в страната. Те обаче обявиха, че спират протестите си. Сигурно е, че министърът на здравеопазването Христо Хинков се отказва доброволно от позицията си в МЗ. 

 

До момента обаче никой не бе казал нищо за Йоловски. 

 

Явният коментар на Кирил Петков по адрес на мминистъра на електронното управление на прага на ротацията не е съвсем изненадващ, но е ясен сигнал. По време на местните избори Йоловски разбуни духовете в сглобката, но не загуби поста си, въпреки скандалите с доклада на ДАНС и машинния вот на изборите. Йоловски се оплака от заплахи и поиска да му бъде назначена охрана. Йоловски поименно спомена Кирил Петков, но съпредседателят на ПП отрече да е отправял заплахи.

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама