НОВИНИ


Нинова: Общинските съветници на БСП в София направиха двоен лупинг по отношение на морала

6 2585 14.02.2024
Нинова: Общинските съветници на БСП в София направиха двоен лупинг по отношение на морала
Лидерът на БСП Корнелия Нинова Стопкадър: bTV

Резултатът на БСП в София беше добър и те го занулиха за 4 часа и 4 комисии, критикува действията на общинските съветници в столицата лидерът на БСП Корнелия Нинова в ефира на bTV.


Запитана колко още борби може да понесе в БСП, Нинова припомни своята реч от конгреса, когато оглави партията.

 

Според нея общинските съветници на БСП в София са направили "двоен лупинг" по отношение на морала. И припомни, че червените общинари са гласували заедно с тези, които са нарязали Паметника на съветската армия.

 

"Хората в София не те избраха, за да възстановиш Борисов в София", подчерта тя.



На въпрос дали ще изключи от БСП червените съветници в София, тя припомни, че този въпрос се решава от Националния съвет. Засега те са със свалено доверие и "представляват единствено себе си", каза още Нинова

 

"Цялата им съдебна реформа е абсолютен провал. Освен юридическа неграмотност, вече прозира и политическо нежелание да се справят с този проблем, каза по адрес на управляващото мнозинство", допълни тя.



Лидерът на БСП бе категорична, че не е оптимист, че ще се осветлят нещата около убийството на Мартин Божанов-Нотариуса.

 

"ВСС е същият, както и преди. Инспекторатът към ВСС е същият. Комисията КПКОНПИ не заработи. Т.е. институциите, които трябва да свършат работа са същите и не са предприели съответните действия. Авторите на това паралелно правосъдие ще си останат скрити. Задкулисието ще си остане същото и ще дърпа конците на нови Нотариуси", смята социалистът.

 

Тя коментира и екстрадицията на бежанци от Австрия в България по Дъблинското споразумение така: „Това е реален проблем, който ще продължи. Целият процес е обвит в лъжа и тайнство. Нормални са страховете на хората. Към нито една друга държава в ЕС не са поставени такива условия. Ние втора ръка държава ли сме? Трябва да има политици, които да повдигнат въпроса в Брюксел. Затова е важно на евроизборите какъв избор правим“, изтъкна Нинова.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама