НОВИНИ


Съдия Дишева: Съдебната система не може сама да се изчисти, трябват мерки на законодателно ниво

3 2416 15.02.2024
Съдия Дишева: Съдебната система не може сама да се изчисти, трябват мерки на законодателно ниво
Съдия Атанаска Дишева, член на ВСС Стопкадър: Нова телевизия

Радвам се, че се появяват нови случаи, които попълват пъзела. По този начин Атанаска Дишева, член на ВСС, коментира в ефира на Нова телевизия разказите за изнудвания на съдии и прокурори от Мартин Божанов – Нотариуса.


"Когато прокурори и следователи са замесени в подобни ситуации, разследването става изключително трудно. Има възможности прокуратурата, надявам се да има и сили. Борислав Сарафов пое ангажимент за създаване на нов образ на прокуратурата и нов начин на работа – ето, това е случай, с който може да се изчисти образа на прокуратурата и да се освободи тя от служители и прокурори, които са замесени в подобни схеми”, отбеляза тя.

 

По думите й в никакъв случай не може да спре чадъра в районната прокуратура. „Но тези неща не могат да се развиват без замесени служители в МВР и други институции", смята съдията.

 

„Не смятам, че системата сама може да се изчисти в тази ситуация. Трябва да се предприемат мерки на законодателно ниво. Много неща може да се направят на тази парламентарна комисия”, каза още Дишева.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама