НОВИНИ


Пеевски отсече: Външната политика е нещо сложно. Габриел трябва да бъде премиер и външен министър

16 2558 15.02.2024
Пеевски отсече: Външната политика е нещо сложно. Габриел трябва да бъде премиер и външен министър
Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски БГНЕС

ПП-ДБ трябва да се откажат от искането си за Министерството на външните работи, защото Мария Габриел е по-подготвена. Това препоръча председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски и даде за пример вчерашната пресконференция, в която министър-председателят акад. Денков, Габриел и министърът на външните работи на Великобритания Дейвид Камерън:


"Денков трябва да се прибере в кабинета, да се успокои, да си научи домашното, да види кой е правилният, признатият от света външен министър, както той е много добър образователен министър. Видяхте вчера Мария Габриел как се справи. Външната политика е нещо сложно! Да бъдем обективни, тя трябва да бъде премиер и външен министър. Да седнат, да се разберат, да дойдат, да представят оценките на министрите и да се върви напред", каза още депутатът.

 

Във връзка с взаимните обвинения в корупция между партньорите в управлението, Пеевски посочи следното:

 

"Нека ПП си проверяват министерствата, нека си гледат министрите. Иначе Борисов за едно е прав -  ГЕРБ не може да носи никаква отговорност за министерства, които не са негови. Той има едно министерство и може да носи отговорност само за Външно министерство", уточни народният представител.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама