НОВИНИ


Надежда Нейнски: Путин ще спре, когато бъде спрян. Той има великоимперски амбиции

19 4477 16.02.2024
Надежда Нейнски: Путин ще спре, когато бъде спрян. Той има великоимперски амбиции
скрийншот

„Путин ще спре, когато бъде спрян. Той има великоимперски амбиции, които развива през годините. Отадвна се готвеше за войната срещу Украйна. През 2007 г коментира, че се е изморил от Запада. За мен хипотезата Тръмп да изтегли САЩ от НАТО е лишена от основание”.


 Това заяви бившият министър на външните работи Надежда Нейнски в ефира на „Здравей, България”.Тя коментира и спора за външно министерство, който според нея вреди на имиджа на България.

 

"Най-важното е да има приоритети, защото когато те са ясни, не е толкова важно кой стои на поста."

 

„В България създадохме евроатлантическо мнозинство , важно е то да бъде реформаторско и да действа като един механизъм. Трябва да има доверие вътре, за да могат инструментите, които се упражняват и реформите, които се правят – да бъдат наистина убедителни.„Когато има разногласия, се създават възможности за рекет, както става в съдебната система.  Една демокрация може да бъде правилно функционираща  само при добра правосъдна система. Важно е едно правителство да има единна външна политика”, поясни Нейнски.

 

Тя коментира и изказването на Тръмп, който коментира, че ще насърчи Русия да нападне страна от НАТО, която не дава пари за отбрана.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама