НОВИНИ


Мирослав Иванов: Умел похват. Вниманието се отнема от основната тема - двете групи за влияние - Нотариуса и Еврото

6 3124 16.02.2024
Мирослав Иванов: Умел похват. Вниманието се отнема от основната тема - двете групи за влияние - Нотариуса и Еврото
скрийншот

Висши магистрати са свързани с престъпна група за рекет и изнудване. Надявам се да станат ясни имената им. Те се съдържат в документи, съобщи пред bTV Мирослав Иванов от ПП-ДБ за създадената парламентарна комисия за проверка на всички факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов - Нотариуса.


Надявам се да дадем отговори на всички въпроси, коментира той.

 

По повод думите на Гроздан Караджов, който преди минути заяви, че комисията е с цел да потули фактите под килима, Иванов заяви, че това са спекулации и не разбира поведението на Караджов.

 

"Комисията е създадена за три месеца, ще подходим старателно. Нищо там няма да остане скрито. Ще правим стъпка по стъпка, целта на комисията е да даде трибуна. Имаме инструментариум да изискваме, да даваме гласност", коментира Мирослав Иванов.

 

"Вниманието се отнема от основната тема - двете групи за влияние - около Нотариуса и около Петьо Еврото. Това е умел похват", допълни той.

 

Според него се задвижва "голяма система за подклаждане на конспирации".Депутатът от ПП-ДБ разясни и механизма, по който смятат да работят в комисията:

 

"Ще бъдат поканени всички, за които се установи че са били съпричастни по един или др начин. Ние всички трябва да изхождаме от знанието, че тези групи имат сенки."

 

"Първоизточникът е АКФ, ще стигнем до Цариградска, през МВР, ГДБОП, г-н Рашков ще бъде поканен, може и Пеевски да бъде поканен.", каза още Иванов.

 

"Тази комисия може да даде трибуна да се кажат неща, които не са казани", категоричен е Мирослав Иванов.

 

ФрогНюз припомня, че комисията за Мартин Божанов - Нотариуса и "SS" клуб беше създадена от

Народното събрание с цел проверка на факти и обстоятелства относно наличието на нерегламентирано влияние в правосъдната система и обвързаност на представители на съдебната власт, несъвместими със стандартите за независимост и професионална етика.Анкетната комисия е свикана за срок от три месеца. За неин председател бе избран Никола Минчев от ПП-ДБ. Съпредседатели са Мануил Манев от ГЕРБ и Хамид Хамид от ДПС. 

 

Създаването на комисията дойде, след като се заговори за частния клуб “SS”, в който са се провеждали срещи с висши магистрати. За клуба съобщиха от Антикорупционния фонд. Според информацията той се е намирал на пешеходно разстояние от закритата вече Специализирана прокуратура и вътре се е влизало само със специални карти за достъп. 

 

ФрогНюз

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама