ИНТЕРВЮ


Проф. Дайнов за ФрогНюз: Западът трябва да се отнася с Путин като с дивеч - той трябва да бъде отстрелян

40 19828 16.02.2024
Проф. Дайнов за ФрогНюз: Западът трябва да се отнася с Путин като с дивеч - той трябва да бъде отстрелян
Проф. Евгений Дайнов

"Беше ясно от самото начало, че Путин слага Навални в условия, в които да умре. Проблемът на Запада е, че понякога забравя, че Путиновият режим няма абсолютно нищо общо с каквато и да е цивилизация. Западът понякога забравя това и започва да се разсейва - например не помага на Украйна толкова, колкото трябва. Путин пък понякога им напомня точно какъв дивак е. Днес Путин напомни, че той не е цивилизован човек. Към него Западът трябва да се отнася като към дивеч - той трябва да бъде отстрелян".


Това каза пред ФрогНюз проф. Евгений Дайнов, в светлината на смъртта на руския опозионер Алексей Навални

 

"Навални наистина е починал, това може да се съди от информациите в основните световни медии. Това обаче беше ясно от самото начало - че Путин го слага в условия, в които да умре. Той е тежко увреден от опита за отравяне, напълно лишен от лекарски грижи. Беше ясно, че заминава в лагери, за да умре. Когато не умря веднага, Путин го премести в най-тежкият възможно лагер, отвъд полярния кръг, където го уби дистанционно. Путин постигна своято цел, Навални умря", посочи проф. Дайнов и допълни:



"В главата на Путин, всички други вече трябва да се замислят дали да му противостоят".

 

На въпрос какъв сигнал трябва да е това събитие към Запада по линия помощта за Украйна и можем ли да кажем, че Западът трябва да се мобилизира и да решава как да се помагаме повече, той отговори така:

 

"Жалко за Навални, но и за много-много такива като него. Единственото добро е, че това съобщение съвпада с конференцията по сигурността в Мюнхен.

 

Добре е, че от името на Съединените американски щати вицепрезидентът Камала Харис ще държи голяма реч. Няма начин да не вкара тази случка.

 

Западите лидери отново ще видят озверялото лице на руския режим, в което няма нищо човешко. Нищо".

 

"Проблемът на Запада е, че понякога забравя, че Путиновият режим няма абсолютно нищо общо с какъвто и да е цивилизационен проект, с каквато и да е цивилизация. Това са диваци. Единственото, което могат да правят, е да крадат и да убиват.



Западът понякога забравя това и започва да се разсейва - например не помага на Украйна толкова, колкото трябва. Путин пък понякога им напомня точно какъв дивак е", каза проф. Дайнов и завърши:

 

"Днес Путин напомни, че той не е цивилизован човек. Той е представител на дивото начало, на убийството, на крадливото. Към него Западът трябва да се отнася като към дивеч - той трябва да бъде отстрелян". 

 

Илияна Маринкова


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама