НОВИНИ


Денков: Навални е символ на борбата срещу диктатурата в Русия,

8 2434 16.02.2024
Денков: Навални е символ на борбата срещу диктатурата в Русия,

Това е тъжна новина, Навални е символ, той е е символ от години на борбата срещу диктатурата в Русия, борбата за свободно слово, на борбата срещу това, че не може човек да бъде затварян заради това, че има различно мнение. 


Това заяви Николай Денков от Мюнхен във връзка със смъртта на Навални.

 

Все още няма официално потвърждение от екипа на руския опозиционер, но според затворническите власти на колонията, в която Навални излежаваше присъдата си, той не се е почувствал добре по време на разходка и е загубил съзнание. В момента тече разследване. 

 

"В известен смисъл изглеждаше неизбежно, че това ще се случи, защото виждаме как стъпка по стъпка примката беше затягана около него", коментира премиерът Денков.По думите му, изпращането на Навални в Северната колония е изглеждало като смъртна присъда.


"Тъжно е и показва защо е важно да ценим какво означава демокрацията. Много често хората казват: "Ама защо толкова различни мнения, объркваме се", каза още Денков.


"Трябва да си представим, че има и друг свят и този свят е този, в който никой не може да казва свободно какво мисли освен този, който е най-отгоре. И ако кажеш нещо различно могат да те пратят в Северна колония. Не трябва да забравяме това, защото то се е случвало и в нашата държава", допълни премиерът.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама