СВЯТ


Новият командващ украинската армия Сирски изтегли войската от Авдеевка

19 5372 17.02.2024
Новият командващ украинската армия Сирски изтегли войската от Авдеевка
Авдеевка-оттегляне

Новият главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна Олександър Сирски даде заповед на войските да се изтеглят от Авдеевка.


"Въз основа на оперативната обстановка, която се разви около Авдеевка, с цел да се избегне обкръжаване и да се запазят животът и здравето на военнослужещите, взех решение да изтегля нашите части от града и да премина към отбрана на по-изгодни граници" - написа генералът в официалната си страница в социалната мрежа Facebook. "Нашите войници достойно изпълниха военния си дълг, направиха всичко възможно да унищожат най-добрите руски военни части, нанесоха значителни загуби на противника в жива сила и техника. Предприемаме мерки за стабилизиране на ситуацията и удържане на заетите позиции. Животът на военнослужещите е най-висока ценност. В Авдеевка все пак ще се върнем", написа той.

 

Командващият украинската група войски "Таврия“ Александър Тарнавски също потвърди изтеглянето от Авдеевка. "В ситуация, в която врагът настъпва върху труповете на собствените си войници с предимство от десет към едно снаряди, при постоянна бомбардировка - това е единственото правилно решение. Обкръжаването не беше допуснато, личният състав беше изтеглен, нашите войници заеха отбрана на определени рубежи", добави той.

 

Според руската страна, украинските групи са се изтегли през полето към с. Ласточкино, а оттам - към коксохимическия завод. Територията на предприятието не е обградена, само около 10 на сто от него попада под руски обстрел.

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама