НОВИНИ


Иво Инджев: Личната трагедия на Навални ще обедини руската опозиция

27 2754 17.02.2024
Иво Инджев: Личната трагедия на Навални ще обедини руската опозиция
Иво Инджев и Юлия Навалная

Личната трагедия на Навални ще обедини руската опозиция. Русия вече няма да бъде същата. Това заяви Иво Инджев по Нова телевизия.


„Ясно е от кого умря Навални, вероятно никога няма да се докаже от какво, ако не се допусне международна експертиза. Беше цяло чудо, че успяха да го заведат в Германия, когато го отровиха”, добави той.

 

Според него Навални е бил човек на идеите. „Идеите движат света, не масите”, каза той.

 

По думите му личната трагедия на Навални ще доведе до възможност за обединение на руската опозиция. „В така наречената „дълбока Русия” бълбука недоволство от самата война. Майките и съпругите на войниците излязоха на фронта на публичността. Засега ги щадят, не ги тикат масово по затворите, както вчера са натикали протестиращи в Санкт Петербург, че полагат цветя. Странно е за мен, че в Москва все още няма протести. Според местни коментатори хората очакват отдават дължимото на съпругата на Навални- Юлия, която все още поставя под съмнението новината, че съпругът и е мъртъв. Те чакат тя да потвърди, за да започнат с акции. Опозиционната част от обществото съзнава своята роля. Ще бъдем свидетели на големи събития. Русия вече няма да бъде същата”, каза Инджев.

 

Той добави, че Навални е бил привърженик на мирната смяна на властта, но тази теза, може би, няма да бъде развита. „Има съпротива вътре в страната, тя не застрашава режима, преди да стане масово”, добави журналистът.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама