НОВИНИ


Бойко Рашков: Получих данни за влиянието на кръга около Нотариуса още през 2021 г.

8 5909 18.02.2024
Бойко Рашков: Получих данни за влиянието на кръга около Нотариуса още през 2021 г.

Като служебен и редовен вътрешен министър, той е залят от сигнали за вероятни престъпления на групите на Мартин Божанов и Петър Петров по прякор Еврото и работи по тях. Днес, обаче, не е част от комисията, която ще проверява кои са магистратите, които имат карти в SS клуб и какво е влиянието на Божанов в прокуратурата и съда. За зависимостите и кой дърпа конците, за политиката и за излезлите нови факти, в ефира на Нова телевизия говори бившият вътрешен министър и настоящ депутат от ПП-ДБ Бойко Рашков.


Във връзка със създадената комисия в парламента, която трябва да разследва случая „Нотариуса“ Рашков посочи следното: „Тя е съставена на принципа на мнозинството. В нея ще се вземат решенията с мнозинство, заради което комисията няма да извърши обективно проучване на всички факти и обстоятелства, а те засягат една от основите на държавата, а именно съдебната власт."

 

Народният представител сподели, че комисията в НС трябва да разгледа въпроса, както за Мартин Божканов, така и за Пепи Еврото.

Политикът изрази разочарование, че неговата експертност не се ползва там, където трябва.

 

Рашков коментира, че е получил данни за влиянието на кръга около Нотариуса още през 2021 година, докато е бил на поста вътрешен министър в първото служебно правителство. По думите му въпреки опитите да спре изтичането на информация от полицията към заинтересованите лица, това не е било предотвратено. Политикът добави, че лицето, от което е подало информацията е било заплашено още същата вечер.

 

Рашков поясни, че главният прокурор Иван Гешев е бил посетител на клуб SS. "Когато началникът на прокуратурата отиде в такъв клуб, трябва ли да виним и прокурорите под него, които са посещавали този клуб", каза още той.

 

Рашков допълни, че сред хората, които са посещавали SS клуба има и „някои доста напористи политици в настоящия момент “. За един от тях Рашков уточни, че „той е работил с Пепи еврото в столичната следствена служба и е бил назначен по втория начин“, поясни депутатът.

 

Той потвърди, че Нотариуса и Пепи Еврото са работили заедно, но после са се разделили.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама