НОВИНИ


Фенове на Левски с позиция: Навални значи свобода!

2 2597 19.02.2024
Фенове на Левски с позиция: Навални значи свобода!

Фенове на Левски, дошли да подкрепят “сините” при гостуването им на Пирин тази събота, взеха отношение по повод кончината на руския опозиционер Алексей Навални.


“Навални значи свобода!”, гласеше издигнат от феновете транспарант, който бе опънат в сектора за гости на стадиона в Благоевград.



Прояви в памет на руския опозиционер на властта на Путин, който почина в лагер отвъд Полярния кръг, имаше и другаде. След петъчното бдение пред посолството на Руската федерация в София,  жители на Варна се събраха на входа на Морската градина на мълчаливо бдение в памет на Навални.

 

Пред импровизиран кът със снимки на критика на Кремъл, хората поднесоха цветя и запалиха свещи. Сред посланията, отправени от присъстващите, изписани на плакати, бяха "Героите не умират", "Той не се предаваше и ние няма да се предадем", "Алексей Навални загина за вашата и нашата свобода", както и послания към Русия - "Убийци".

 

Това не е първият път, когато фенове на Левски заемат позиции срещу войната на Путин и руската политика. 

 

"След мача - на МОЧА", гласеше един от транспарантите на фенове на клуба, които настояваха за демонтаж на Монумента на окупационната Червена армия у нас.



Светослав Славков - българин, доброволец на фронта в Украйна, който загина в бойните действия срещу Русия, също бе привърженик на клуба.

 

ФрогНюз

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама