НОВИНИ


Борис Бонев: Ако не се разберем за комисиите, пак ще има блокаж в СОС

4 2311 19.02.2024
Борис Бонев: Ако не се разберем за комисиите, пак ще има блокаж в СОС
Борис Бонев

Ако в СОС не се разберат за комисиите предварително, на следващата стъпка пак ще има блокаж. Това коментира общинският съветник от ПП-ДБ Борис Бонев.


Истинският проблем беше да останем без избран председател. Сега, вместо да бъдат проведени открити преговори за председатели на комисии, се получи тази т. нар червена сватба на мествно ниво", каза Бонев в ефира на БНТ .По думите му тези преговори за председателите на комисиите трябвало да се проведат предварително, но никой не искал.

 

"Ако ни бяха послушали тогава, нямаше да има основание областият управител да върне заседанието".

 

"Очакваме да има преосмисляне на позициите на оставналите партиите", каза Борис Бонев. "Не може първата сила в СОС да няма председател на нито една важна комисия", каза той.

 

В нова задънена улица спря работата на Столичния общински съвет. Причината - решението на областния управител Вяра Тодева да върне избора на ръководствата на комисиите в местния парламент. Тодева видя съществени пропуски при вземането на решенията. 
 

Заседанието, на което бяха избрани ръководствата на комисиите предизвика огромен скандал в местния парламент. Групата на ПП-ДБ-СС напусна малко преди да се гласува окончателно.По закон областният управител няма конкретно правомощия. Упражнява обаче контрол по законосъобразността на актовете и действията на органите на местното самоуправление и местната администрация.

 

Тодева на практика вижда съществени процедурни нарушения, които налагат преразглеждане на взетите решения при избирането на ръководствата на комисиите. Според областната управителка необосновано е свикано “извънредно заседание“, без да е посочена нито една причина за т.нар. “извънредност“. 

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама