ПОЛИТИКА


Р. Петков: Цветанов да каже разработвал ли е Танов

37 5866 22.11.2010
Р. Петков: Цветанов да каже разработвал ли е Танов
Р. Петков

Бившият вътрешен министър имал много резерви към действията на настоящия, който предимно се оглеждал в светлината на прожекторите. Ако има разработка на Танов, значи Цветанов му няма доверие, констатира още той.



Г-н Танов си позволява слугинаж, обиден за български офицер, обяви по БНТ ексвътрешният министър Румен Петков. Той постави въпроса правена ли е тази пролет разработка на Ваньо Танов в качеството му на директор на митниците и попита как веднъж Цветанов не вярва на генерала, пък за други неща му има доверие. Петков каза това, защото и той много обичал жанра гадаене и искал да се включи в него.

По темата за това унищожени ли са СРС-та за разговорите на басейна Спартак Петков каза, че не може да каже дали е така, но ако са унищожени трябва да се види защо ГДБОП е взела такова решение. Той мислел, че те са приложени към документите по разработката, както се прави обикновено. Да си отговорим обаче на въпроса, ако службата-поръчител не е подала заявление за запазване на тези документи, кой носи отговорност, добави Петков.

Имам много резерви към действията на вътрешния министър Цветан Цветанов, който предимно се оглеждал в светлината на прожекторите. Не можеш да арестуваш шестима в операция Лапачите, за да ги пуснеш още същия ден. Разкарването на камерата и прожекцията по телевизията на серии от арести не е работа на МВР. Защо вътрешният министър го е срам и страх да каже кого е консултирал, попита още Петков и каза, че ако това е чужда организация или икономически субект в България, това го правело зависим.

Отвличания е имало и ще има, добави Петков. Той напомни разстрела на Юри Галев и факта, че битовата престъпност сега се е увеличила. Когато го застреляха, стана ясно, че през май месец е стреляно и по друго лице, защо тогава не се обяви разстрелът на това лице, попита БСП депутатът и съобщи, че престъпления се прикриват. Ако откраднат трите кокошки на дядо Петко, за него това е кражбата на века, каза той. Можем да се правим, че не  виждаме тези престъпления, но това не отменя съществуването им, заключи Петков.

Frognews.bg

Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама