НОВИНИ


Божидар Божанов: Съдът отказал достъп на МВР до данните от телефона на Нотариуса

4 4541 19.02.2024
Божидар Божанов: Съдът отказал достъп на МВР до данните от телефона на Нотариуса

Софийският градски съд отказал достъп на Министерството на вътрешните работи до трафичните данни от телефона на убития Мартин Божанов - Нотариуса. 


Това е стана ясно след запитване, отправено от депутатите Божидар Божанов и Надежда Йорданова до МВР. Божанов е поискал от СГС да посочи с какви мотиви е бил даден този отказ. 



“Трафичните данни на Нотариуса могат да са ключов елемент от разследването - с кого си е говорил той преди убийството, къде е ходил; с кого са говорили други пряко свързани с него лица преди и непосредствено след убийството”, пише Божанов. 

 

Новината идва на фона на все по-заплитащия се казус около убийството на Мартин Божанов - Нотариуса и свързания с него “SS” клуб, в която се е търгувало с влияние в съдебната система. Твърди се, че клубът е бил посещаван от висши магистрати.

 

Междувременно депутатът от ПП-ДБ Бойко Рашков обвини настоящия вътрешен министър Калин Стоянов за теч на информация от ГДБОП към Нотариуса, по времето, в което Стоянов е бил част от службата, а Рашков - шеф на МВР. Самият Стоянов отрече тези обвинения. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама