НОВИНИ


Венко Сабрутев, ПП-ДБ: Няма да отстъпим. Ротация означава смяна на местата

10 2712 19.02.2024
Венко Сабрутев, ПП-ДБ: Няма да отстъпим. Ротация означава смяна на местата
Депутатът от ПП-ДБ Венко Сабрутев Стопкадър: bTV

"Ние няма да отстъпим. Ротация означава смяна на местата. Т.е. Николай Денков отива на мястото на Мария Габриел, а тя на негово място. Така че тя става премиер, а той става външен министър. Така сме се договорили, така е записано и няма да отстъпим пред това."


Това мнение изрази в ефира на bTV народният представител от ПП-ДБ Венко Сабрутев.

 

"Акад. Денков много ясно заяви, че ще подаде оставка в деня, в който трябва да започне ротацията. Разбирането за ротация е препъникамък. Какво означава ротация? Двама души трябва да си ги разменят постовете. Не трябва да се наруши тандемът на работа, който се получи. Този тандем е съвсем нормално да продължи да работи през ротационния принцип", смята депутатът.

 


Сабрутев подчерта, че договорката, която е публична, трябва да бъде спазена. „Искаме да продължи това, което е добро за българските граждани. Денков отъпка пътеката за това днес да сме в Шенген”, смята той.

 

По думите му ГЕРБ може целенасочено да доведат страната до политически хаос.

 

Относно казуса "Нотариуса", Сабрутев каза следното:



"Ставаме свидетели на разкритията покрай т.нар. Нотариус. Какво е нужно? Съдебна реформа. Какво направихме в предишните Народни събрания? Махнахме Специализирания съд и прокуратура. Нашата основна цел е съдебната реформа. Предстоят още много неща, това е система, която е тотално забатачена и потънала в зависимости. Председател на комисията за "Нотариуса" е Никола Минчев - безспорен лидер. Съдът и прокуратурата се правят на разсеяни, че тези хора не съществуват. Сега ще има трибуна, обществото ни ще знае подробностите", допълни той.

 

Политикът коментира и темата за руския петрол и обвиненията на ГЕРБ.

 

„Това е ярък пример за шизофрения на нефелни политици. Стана ясно, че левчето е лъжа. Оказа се, че не е 14 ст. и не за всички, а за някакъв сегмент хора, заяви министърът на икономиката. Другото, което се чу, че те познават много добре Делян Добрев и дали са се раздавали предизборни брошури на ГЕРБ в "Лукойл". Делян Добрев лично прекрати изслушването и избяга. Нека да припомним липсата на платени данъци от "Лукойл" 12 г. по време на тяхното управление, отдадено нефтено пристанище на цената на три наема в мола. Лидерът на тяхната група си играеше карти с изпълнителния директор на „Лукойл”, тръба, по която тече основно руски газ, кученца си подаряваха с Путин", каза още Сабрутев.

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама