НОВИНИ


Адв. Велислав Величков: Правят се опити да се заметат всички следи около Пепи Еврото

5 2800 20.02.2024
Адв. Велислав Величков: Правят се опити да се заметат всички следи около Пепи Еврото
Адв. Велислав Величков, "Правосъдие за всеки" Стопкадър: Нова телевизия

"Сега се правят опити да се заметат всички следи около Пепи Еврото, прекратено е производство срещу него. Прокурорът, който му е образувал дело, сега е наказан и срещу него се е стартирало производство. Става дума за замитане на следите на хората, които са ходили в митичния клуб „Осемте джуджета“."


Това мнение изрази в ефира на Нова телевизия адвокат Велислав Величков от инициативата "Правосъдие за всеки".

 

Специалистът подчерта, че парламентарната комисия може да свърши много работа, като извика всички имена, които са замесени в скандалите. И да се разшири кръга от Мартин Божанов - Нотариуса до „Осемте джуджета“. А събраните данни от парламентарната комисия могат да станат повод да се сезира прокуратурата.



"Друг е въпросът дали тази специална комисия иска да стигне до върха на зависимите и обвързани лице. Например прави впечатление, че сериозни юристи, като Бойко Рашков не участват в нея, а са вкарани хора, които нямат дори юридическо образование. По-скоро имам усещането, че целта е да се изпусне общественото напрежение. Проблемите и сега отново се въртят около длъжността на главния прокурор. Заради това ние от години предлагаме да се махне институцията на главен прокурор", категоричен бе юристът.

 

Експертът коментира и темата защо вътрешният министър Стоянов оказва да даде информация дали Нотариуса е бил свързан с МВР.



"Не ни казват истината, защо е неудобно за МВР. Така се обяснява и синият буркан, който е имал автомобилът му, включително и полицейската охрана пред частния му клуб. Ако е така ще излезе, че МВР е покровителствало тежка престъпна група, която е имала и силно влияние в правосъдната система. На него му е трябвало не просто политически, а институционален чадър. Трябва да бъдат изслушани и свързаните с Нотариуса адвокати, така и гражданите, които са били изнудвани от него", смята той.

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама