НОВИНИ


Репресии по путински: Русия обяви за издирване брата на Навални

9 3090 20.02.2024
Репресии по путински: Русия обяви за издирване брата на Навални

Руското министерство на вътрешните работи отново обяви за издирване брата на Алексей Навални Олег. Информацията се появи в базата данни на ведомството и бе разпространена от свързаната с Кремъл агенция ТАСС. 


За пръв път Олег Навални бе обявен за издирване през януари 2022 г.  През февруари 2022 г. Люблинският съд в Москва съобщи, че Олег Навални е напуснал Русия. Към момента не е ясно къде точно се намира той. Смята се, че е заминал за Кипър. 


ТАСС, позовавайки се на източник в правоохранителните органи, твърди, че срещу Олег Навални е образувано ново наказателно дело. Този източник обаче така и не посочва по какъв точно член от закона е образувано това дело.

 

От Федералната служба за изпълнение на наказанията на Русия е поискала от Люблинския окръжен съд в Москва замяна на условната присъда на Олег Навални по "санитарното дело" с ефективна такава, тъй като той "не спазвал надлежно ограниченията, наложени му от съда". Делото беше образувано заради нарушение на епидемиологичните мерки заради несъгласуван с властите протест в подкрепа на Алексей Навални.

 

Олег Навални беше признат за виновен през август в подбуждане към нарушаване на санитарните и епидемиологичните норми и бе осъден на една година пробация.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама