НОВИНИ


Денков - готов да е вицепремиер след ротацията. За другото още се преговаря

2 2301 20.02.2024
Денков - готов да е вицепремиер след ротацията. За другото още се преговаря

Ротацията в кабинета ще се случи след по-малко от месец, а въпросът с постовете все още не е съвсем изяснен. Спорове има, но изглежда градусът на напрежението в “сглобката” е спаднал. След интензивните пререкания около поста на външния министър в момента изгледжа и двете страни (ПП-ДБ и ГЕРБ) са дали крачка назад. Пред журналисти премиерът акад. Николай Денков заяви - готов е да седне на вицепремиерския пост след ротацията, а за останалото - още се преговаря. 


"След ротацията се виждам като вицепреимер, оттам нататък ще видим. Предстоят преговори. Имам доверие в Габриел, тя е човек, който има европейски ценности, които споделям. Както виждате, политическата среда е доста трудна, така че всеки от нас трябва да се справя с това, че имаме много сложна конструкция, която трябва да взима решения. За да можем да се справим, трябва коректно всеки път да се гледа кое зависи от законодателната власт, кое от изпълнителната и кое от различните регулатори. Много често виждаме смесване на функции и вземане на решения по не най-правилния начин", каза Денков пред журналисти.

 

Има идея след ротацията да има министър по европейските въпроси. Той коментира и критиките на президента Румен Радев към работата на правителството и сглобката.


"Това че президентството има аспирации към вземането на решения, е проблем на президентството - има си конституция и разделение на властите. Това, което често виждам, е желание да се атакуват институции, които си изпълняват задълженията точно както са записани в конституцията и законите. Така че това е проблем, но е проблем на президентството", коментира Денков.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама