НОВИНИ


Депутатите гледат промени в Закона за българското гражданство

1 2321 21.02.2024
Депутатите гледат промени в Закона за българското гражданство

На първо четене в пленарна зала влизат предложения за промени в Закона за българското гражданство. Текстовете вече са минали през Комисията по външна политика и правната комисия в НС на първо четене. Вносител е Министерският съвет.


Проектът цели прецизиране и допълване на процедури в закона. Предвижда се допълване на условията за придобиване на българско гражданство. Задължително условие става владеенето на български език. Това правило няма да се прилага при случаи на осиновяване. Предвижда се още да се забрани освобождаването от българско гражданство на лица, срещу които има образувано наказателно производство.Депутатите ще гледат още промени в Закона за МВР, който е минал през комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в НС. Вносители са “Възраждане” и БСП. 

 

В дневния ред на депутатите тази седмица влизат и промени в Закона за ограничаване изменението на климата, Закона за гражданското въздухоплаване, Закона за насърчаване на инвестициите, Закона за безопасно използване на ядрената енергия. Ще се гледат и промени в Закона за здравето.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама