НОВИНИ


Зеленски предложи среща с полското правителство за решаване на проблема с блокадата на границата

3 2636 21.02.2024
Зеленски предложи среща с полското правителство за решаване на проблема с блокадата на границата
Украинският държавен глава Володимир Зеленски БГНЕС

Украинският държавен глава Володимир Зеленски предложи среща с полското правителство за решаване на проблема с блокадата на границата, която според него е изгодна само за Москва, предаде АФП.


Блокадата, която може да попречи на доставките на оръжие, отново увеличи напрежението между съседите, а плакатът на полски протестиращ, призоваващ руския лидер Владимир Путин да дойде и да вкара Украйна "в ред", генерира гневни реакции.
 

"Инструктирах моето правителство да бъде на границата между нашите страни възможно най-скоро, до 24 февруари", отбеляза Зеленски, като отправи покана към министър-председателя Доналд Туск да се присъедини.



Полските земеделци блокират влизането на украински камиони в страната си в знак на протест срещу нелоялната според тях конкуренция на по-евтиния внос от Украйна.
 

Пътищата към Полша са спасителен пояс за износа на Украйна, която разчита и на вносна западна военна помощ, за да продължи да се бори с врага.

 

"Тази блокада на границата, за съжаление, увеличава заплахата за доставките на оръжие за нашите момчета на фронта", посочи украинският лидер.
 

"Сега само Москва се радва", категоричен бе той.
 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама