НОВИНИ


Кличко: Крайно време е Шолц да изпрати на Украйна ракети с голям обсег

4 2590 22.02.2024
Кличко: Крайно време е Шолц да изпрати на Украйна ракети с голям обсег
Киевският градоначалник Виталий Кличко БГНЕС

Киевският градоначалник Виталий Кличко заяви, че оценява досегашната германска военна помощ за Украйна, но каза, че вече е крайно време федералният канцлер Олаф Шолц да изпрати на страната му ракети с голям обсег, съобщи ДПА.


В интервю, което даде наскоро за германската новинарска агенция, Кличко бе категоричен, че "един от най-важните въпроси" за Украйна е дали Германия ще достави исканите крилати ракети "Таурус".

 

"Ние защитаваме страната си. И затова се нуждаем от "Таурус". Можем да ги използваме за унищожаване на руска военна логистика", отбеляза киевският кмет. Той изрази надежда, че очаква положителна развръзка от германските власти.



Припомняме, че през май м.г. Украйна поиска от немското правителство крилати ракети "Таурус", които са високоточни и имат обхват от 500 километра. Украинската армия цели да ги използва за удари срещу руски позиции и военни складове далеч зад фронтовата линия.

 

"Германия накрая се събуди и ни помага много", коментира още Кличко.



Федералният канцлер обаче продължава да блокира доставките на ракети "Таурус" за Украйна, защото се съмнява, че оръжието с големи възможности може да бъде използвано от украинските сили за нанасяне на удари по ключови руски цели и по този начин да увеличи искрите между Берлин и Москва.

 

Виталий Кличко призова и останалите съюзници на Украйна да продължат да я подкрепят.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама