НОВИНИ


До 60 загинали окупатори вследствие на украински ракетни удари в Херсонска област

2 2557 22.02.2024
До 60 загинали окупатори вследствие на украински ракетни удари в Херсонска област

Украински ракетни удари са убили до 60 руски войници, които са провеждали тренировки в окупиран от Русия район в Херсонска област, съобщи украински военен говорител, цитиран от ДПА.


Говорителката на украинското Южно командване Наталия Хуменюк коментира пред местна телевизия в Киев, че "до 60 окупатори" "не са могли да се върнат на бойните си позиции". По думите й ударите са били осъществени по време на учения на руските военни щурмови групи в южната украинска област.

 

Хумянюк не даде по-подробна информация какви оръжия са били използвани при нападението.



Припомняме, че вчера руската служба на Би Би Си, позовавайки се на източници, запознати със ситуацията, информира, че във вторник, са били убити над 60 войници. Тя обаче предаде, че случаят е станал на полигон в окупираната част на източната Донецка област, а не в южната част на страната. Източниците твърдят, че ракетите, използвани при атаката, са били изстреляни от произведена в Съединените щати ракетни системи "ХАЙМАРС" (HIMARS).

 

В продължение на вече почти две години Украйна отблъсква руската инвазия, благодарение на помощта на Запада, в това число и с модерните ракетни установки "ХАЙМАРС" (HIMARS), посочва ДПА.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама