НОВИНИ


В рамките на дни: Новините и на bTV, и на NOVA с нови шефове

3 3518 23.02.2024
В рамките на дни: Новините и на bTV, и на NOVA с нови шефове

Асен Иванов е новият главен редактор на bTV Новините. Считано от днес, 23 февруари, той поема поста от Веселина Петракиева, която напуска bTV по собствено желание, съобщи bTV днес.


Професионалният опит на Асен Иванов започва в bTV, но се свързва най-много с работата му в TV7 от времето на управлението ѝ от Николай Бареков и Емил Кошлуков. През 2015 г. той става изпълнителен продуцент на Новините на ТВ7.



Преди два дни пък беше съобщено и за кадрови рокади в ръководството на NOVA телевизия. Дирк Геркенс е назначен за главен изпълнителен директор на NOVA Broadcasting Group, която е част от United Media и е собственик на телевизията.

 

Той бе на същата позиция и до май 2022 година, когато главен изпълнителен директор на медийната група стана Стефана Здравкова, а Геркенс стана директор „Програми, продукция и рекламни продажби“ и влезе в управителния съвет.

 

По информация на "Дневник" след назначаването на Дирк Геркенс е последвала и друга смяна - досегашният директор на "Новини и актуални предавания" в NOVA Илия Дафов е бил освободен. Новината за рокадата е била съобщена на работещите в нюзрума в четвъртък, 22 февруари, малко след края на сутрешния блок "Здравей, България".

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама