НОВИНИ


Министър Тагарев: Хората в България трябва да разберат заплахата, ако Украйна не победи в тази война

1 2399 24.02.2024
Министър Тагарев: Хората в България трябва да разберат заплахата, ако Украйна не победи в тази война
Тодор Тагарев БГНЕС

"Вече 2 дълги години Русия сее смърт и разрушения в сърцето на Европа, като се опитва да заличи Украйна от картата на света. Тази година се навършват 10 години от незаконното анексиране на Крим. Русия носи пълна отговорност за грубото нарушение на международното право и Устава на ООН. Путин трябва незабавно и безусловно да спре тази война и да изтегли всичките си военни сили от Украйна". Това заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев.


"Президентът Зеленски, Въоръжените сили и гражданите на Украйна продължават да вдъхновяват света със своята решителност и смелост в защита на земята си, на своята свобода и на споделените демократични ценности", написа той във Facebook по повод дтората годишнина от пълномащабното руско нашествие в Украйна.
"България има последователна позиция относно подкрепата за суверенитета, независимостта и териториалната цялост на Украйна в нейните международно признати граници, както и за нейното европейско бъдеще.


Хората в България трябва да разберат заплахата. Ако Украйна не победи в тази война, нашият живот може много бързо да се промени и да няма нищо общо с живота, който водим днес", категоричен е той.


"От изхода на войната зависят бъдещето на европейската сигурност и просперитет. Силна и независима Украйна е жизненоважна за стабилността на цяла Европа. Затова е наш стратегически интерес агресията на Кремъл да бъде победена", пише още той.

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама