НОВИНИ


ДПС има нови председатели - Делян Пеевски и Джевдет Чакъров

15 3362 24.02.2024
ДПС има нови председатели - Делян Пеевски и Джевдет Чакъров
ДПС Пресцентър

След няколкочасова национална конференция, ДПС избра новите си председатели - Джевдет Чакъров и Делян Пеевски, който в началото на годината бяха предложени да оглавят партията от почетния ѝ председател Ахмед Доган, предаде NOVA.


XI-та Национална конференция на ДПС под наслов “Новото начало - заедно с хората!” започна около 11:00 часа днес.Събитието започна в отсъствието на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Обръщение от негово име прочете водещата на събитието Искра Михайлова.

 

В обръщението си Доган посочва, че съпредседателството по дефиниция е контрапункт на едноличните решения. Това по думите му означава дебат в колективните органи. Доган предложи на делегатите на форума да изберат в пакет, предложените за председатели на Движението - Делян Пеевски и Джевдет Чакъров.

 

В началото на годината Доган предложи "нова формула за бъдещото развитие на ДПС – съпредседателство на Делян Пеевски и доц. д-р Джевдет Чакъров".

 

Доган изтъкна тогава в мотивите си за този "тандем" "принципа на взаимното допълване, а не на конкурентното начало: защото два остри камъка брашно не мелят".

 

Според Доган Джевдет Чакъров следва да носи отговорност предимно за традиционните райони, за добросъседските ни взаимоотношения с Република Турция и с либералните формации, защото в продължение на 14 години и девет последователни мандата е бил член на Бюрото и вицепрезидент на Либералния интернационал.В обръщението си тогава Доган квалифицира Делян Пеевски като "представител на новото поколение технократи в политиката, които имат, като че ли, вроден инстинкт за прагматично решаване на проблемите на хората и на държавата".

 

ФрогНюз

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама