НОВИНИ


Президентът Зеленски: Приближихме се до победата със 730 дни /видео/

0 2798 24.02.2024
Президентът Зеленски: Приближихме се до победата със 730 дни /видео/
Володимир Зеленський/Facebook

"Приближихме се със 730 дни до победата". Това заяви днес - 730 дни след пълномащабната война, която Русия започна в Украйна преди точно две години.


В деня на втората годишнина от началото на войната президентът на Украйна Володимир Зеленски излезе с обръщение към сънародниците си от киевското летище "Хосомел". "Именно оттук трябваше да започне това, което бе наречено "Киев и Украйна да бъдат превзети за три дни". Накратко казано - преди две години ние посрещнахме тук вражеския десант с огън, а сега посрещаме нашите приятели, нашите партньори", заяви президентът.

 

Летище "Хостомел" бе място на ожесточена битка в началото на инвазията, когато Русия се опита да вкара десантчици, за да превземе столицата Киив, намираща се на няколко километра.



За да изразят солидарността си с Украйна, в Киев пристигнаха председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и министър-председателите на Италия, Канада и Белгия. Повече за посещанието - четете тук.

 

А най-важните моменти на Зеленски във войната срещу Украйна - проследете тук.

 

"Приближихме се със 730 дни до победата. Някои вероятно чакат оракул да предскаже кога ще се случи това, но милиони украинци следват мотото - ако се борите, ще надвиете. И го следват самоотвержено и смело вече 730 дни", продължи Зеленски, изразявайки увереността си, че войната може да има "един-единствен финал - победата на Украйна".

 

"Тук, на това място, се разбира най-добре, че металът може да не издържи, но не и украинците. Един самолет може да бъде изгорен, но мечтата не може да бъде унищожена. Мечтата, с която 730 дни всеки от нас заспива и се събужда", каза Зеленски.

 

"Всеки нормален човек иска войната да завърши. Но никой от нас няма да позволи да бъде сложен край на нашата Украйна", продължи президентът, като подчерта, че войната трябва да приключи според условията на Украйна, а мирът трябва да бъде "справедлив". "Именно затова в бъдещата история до думата Украйна винаги ще стои думата независима", изтъкна Зеленски.

 

"Скъпи велики хора от една велика страна, безкрайно се гордея с всеки един от вас. Възхищавам се на всеки един от вас. Вярвам във всеки един от вас. Всеки нормален човек иска войната да приключи. Но никой от нас няма да позволи Украйна да приключи", написа украинският президент във Facebook.




"Ето защо, когато става дума за прекратяване на войната, винаги добавяме: при нашите условия. Ето защо наред с думата мир винаги има и друга дума: справедливо. Ето защо в бъдеще думата "независим" винаги ще се появява заедно с думата "Украйна". За това се борим. И ние ще победим. В най-великия ден от живота ни", категоричен е той.


"Благодаря на всички наши войници, на нашия народ и на всички по света, които подкрепят нас и истината. Слава на Украйна!".

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама