НОВИНИ


Исторически успех! Националите по баскетбол победиха световния шампион Германия

1 2832 25.02.2024
Исторически успех! Националите по баскетбол победиха световния шампион Германия
БГНЕС

Националният тим на България по поднесе сензацията срещу Германия във втория си мач от квалификациите за ЕвроБаскет 2025. Селекцията на Росен Барчовски срази действащия световен шампион с 67:62 пред пълната зала в Ботевград. Бундестима не бе губил от ноември 2022 година.


Успехът е исторически и първи за нашия отбор, след като в първия мач от кампания падна от Швеция със 70:84. Павлин Иванов и Коди Милър-Макинтайър превъзмогнаха болежките си и бяха на линия да помагат.


Двубоят започна според очакванията и световният първенец взе комфортна преднина от 19:7 след първата четвърт. На полувремето обаче "лъвовете" бяха напред след най-силната им четвърт, която спечелиха с 21:8. Двата отбора се прибраха в съблекалните при резултат 27:24 в полза ва "лъвовете".

 

Последва ново осезаемо преимущество за Бундестима, който взе третата четвърт със седем точки разлика и преди старта на последната част отново бе напред в резултата - с шест точки аванс (45:39).





Заключителните 10 минути бяха доста драматични, като още на старта България успя да обърне развоя. Последваха емоционални последни минути, в които обаче домакините така и не позволиха на световния шампион да се върне в мача.
Най-резултатен от момчетата на Барчовски бе Коди Милър-Макинтайър, който се отчете с 23 точки, 5 борби и 4 асистенции. Христо Захариев добави 15 точки и имаше 4 борби и 2 асистенции. Да Силва от Германия пък също се отличи с 15 точки. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама